Over ons

Ai brengt onze steden tot leven. Met behulp van kunstmatige intelligentie kunnen auto’s autonoom rijden, kunnen professionals in het sociaal domein worden ondersteund in het nemen van beslissingen, kunnen veiligheidsrisico’s beter worden ingeschat, maken gebouwen veel efficiënter gebruik van energie en kunnen boeren hun gewassen heel precies telen. Maar als dat allemaal samen komt lijkt het erop dat de stad op haar gebruikers gaat reageren. De tijd van stenen steden is voorbij. De stad van de toekomst praat met ons, reageert met ons, leeft met ons.  Dat biedt enorme kansen in het fysiek en sociaal domein, op het gebied van veiligheid en op het platteland. Het geeft Nederlandse bedrijven grote kansen. Want wat zijn de ethische consequenties van Ai? Hoe borgen we onze democratische rechtstaat in een zelfdenkende stad? Hoe afhankelijk maken we ons van de techniek? En worden steden geen eenheidsworst als ze allemaal dezelfde Ai gebruiken?  Er zijn genoeg vragen om van te leren, genoeg voorbeelden om te zien en genoeg oplossingen om toe te passen en te beleven. 

Dit doen we samen…

De gemeente Breda en de Future City Foundation hebben elkaar gevonden in de fascinatie voor de kansen van Ai in de Stad. Maar willen ook begrijpen wat de bedreigingen zijn. 

… met u 

Maar we doen dat niet alleen. We zoeken partners die ons hierin willen ondersteunen. We willen graag samenwerken met bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en culturele instellingen die net als wij geloven in de kansen die Ai biedt.  

… en gedurende de rest van het jaar

We zien, leren en beleven Ai. Dat doen we vanuit een stuk Breda waar we Ai willen toepassen. En van daaruit zoeken we andere steden die mee willen doen. Want ons stuk BredAi moet kunnen leren van andere stadsdelen. En andersom. 

We organiseren daarom verschillende evenementen voor de deelnemende partners: webinars om van te leren, bedrijfsbezoeken om te zien wat er gebeurt en excursies om te beleven. 

Zo ontwikkelen we een nieuwe community met vakgenoten die willen over de kansen van Ai in de Stad.

Team

Jan-Willem Wesselink

Future City Foundation

Monique Verstraaten

Gemeente Breda

Judith van Brussel

Gemeente Breda

Naomi Vrielink

Future City Foundation

Kees Kerstens

Gemeente Breda

Zoë Spaaij

Future City Foundation

Lars van Vianen

Scape Agency

Contact